Preventivni projekt za zaštitu djece u prometu 2013

Projekt za promicanje, preventivu, razvitak i unapređenje zaštite djece vrtićke i predškolske dobi u prometu

Projekt obuhvaća izradu Strategije prometne preventive u vrtićima i naobrazbu odabranih provoditelja aktivnosti u svakoj županiji Republike Hrvatske i gradu Zagrebu. Nakon provedbe programa osposobljavanja, istaknuto je,  educirani će sudionici Projekta samostalno izraditi akcijske planove prometne preventive u svojoj županiji i gradu Zagrebu te plan i program neposrednog rada s djecom u vrtićima kako bi se smanjio broj stradale djece. Projektom su obuhvaćena djeca u dobi od tri do navršenih šest godina.

Program osposobljavanja članova županijskih timova - pilot projekt

U hotelu Terme Jezerčica se od 13. do 15. svibnja 2013. u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Agencijom za odgoj i obrazovanje održavala radionica na kojoj će se osposobit 42 djelatnice ustanova za predškolski uzrast, po dvije iz svake županije i grada Zagreba do prve razine samostalnosti izrade akcijskog plana. Potom će samostalno po županijama iz kojih dolaze, uz provedbu akcijskog plana održati prezentacije za korisnike i upravljanje sadržajem web portala  prometne preventive za predškolski uzrast.

Uz pomoć djeci u stjecanju osnovnih prometnih vještina i kompetencija potrebnih za osobni razvoj konačni cilj ovog Projekta je zaštita najugroženije i najmlađe dobne skupine sudionika prometa te smanjenje broja smrtno, teško i lakše stradale djece u prometu. Djecu će se od najranije dobi učiti osnovnim načelima sudjelovanja u prometu kao pješaka i pri tom upozoravati na opasnosti na putu od kuće do vrtića. Uz njihovo učenje, u prepoznavanju  opasnosti i spoznaji mogućih posljedica, i roditelji će se poticati da djeluju kao primjer u prometu svojoj djeci i drugim sudionicima prometa.

Preuzmite dokumente

Galerija radionice

Galerija ostalih fotografija