Prometna preventiva u predškolskim ustanovama 2018

Udruga Sigurna cesta organizirala je 4. državni stručni skup pod nazivom: „Prometna preventiva u  predškolskim ustanovama“. Stručni skup održan je od 28. do 30. svibnja 2018. u Hotelu Terme Jezerčica, Donja Stubica. Stručni skup realiziran je uz pomoć partnera: Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva unutarnjih poslova, Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Četvrti državni stručni skup održan je za odgojiteljice i zaposlene u vrtićima iz svih županija Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Uz odgojiteljice, na skupu su bili nazočni: predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencije za odgoj i obrazovanje, pravobraniteljica za djecu, predstavnici partnera u realizaciji projekata iz tvrtke Recaro te Ravnateljstva policije, Službe za prevenciju Policijske uprave zagrebačke. Uz članove Udruge Sigurna cesta nazočili su predavači, gosti te predstavnici medija.

Na Stručnome skupu realizirani su predviđeni i planirani ciljevi. Sudionici stručnoga skupa unaprijedili su i obogatili svoja znanja i iskustva za rad na prometnom odgoju djece rane i predškolske dobi.

Na stručnome skupu pozdravne govore i govore podrške dali su u ime svojih institucija: Tijana Vidović u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja, Miron Huljak u ime Ministarstva unutarnjih poslova – Ravnateljstva policije, Helenca Pirnat Dragičević, pravobraniteljica za djecu te Krešo Ivanković u ime udruge Sigurna cesta.

  • Uvodno izlaganje održala je Helenca Pirnat Dragičević, dipl. iur., na temu „Zaštita djece u prometu – perspektiva Ureda pravobraniteljice za djecu“.
  • Mr.sc. Nenad Zuber, dipl.ing. prometa – voditelj strukovnog tima, govorio je na temu: „Pažljivo i snalažljivo pješice – predstavljanje slikovnice s metodskim uputama za korištenje“.
  • Tijana Vidović, prof. i Zlata Gunc, dipl. pedagoginja – održale su radionicu „Samoprocjena voditelja – članova timova prometne preventive“.
  • Ivana Tomić, urednica web portala Prom.com.hr, izložila je temu: „Komunikacija dječjih vrtića s medijima u cilju promocije prometnog odgoja djece u lokalnoj zajednici“.
  • Mr.sc. Miron Huljak iz MUP-a, Ravnateljstva policije, govorio je o sigurnost djece u vozilima, a Marijan Podrug iz Službe za prevenciju PU zagrebačke, o dječjim poligonima.
  • Dr. sc. Ivica Barišić, prof.v.š. Veleučilišta u Rijeci, Prometni odjel, održao je predavanje: „Mjere za povećanje sigurnosti djece u prometu – osvrt na europska iskustva“.
  • Iva Šegović i Ksenija Sambolec, odgojiteljice DV Varaždin, Varaždin – članice tima Varaždinske županije, prezentirale su „Iskustva iz prakse dječjeg vrtića“.
  • Marko Iviček predstavio je tvrtku „Recaro“, našeg novog partnera Projekta.
  • Darija Drviš iz Agencije za odgoj i obrazovanje moderirala je cijeli skup.

IZLAGANJA NA STRUČNOME SKUPU:

GALERIJA FOTOGRAFIJA