Stručni skup posvećen radu na prometnoj preventivi

U sklopu projekta Sigurnost djece u prometu, 24. travnja 2024. u Dječjem vrtiću More u Rijeci održan je stručni skup posvećen radu na prometnoj preventivi s djecom ranog i predškolskog uzrasta.

Nakon pozdravne riječi ravnateljice Dječjeg vrtića More Jasne Crnčić, Danijela Žagar, savjetnica pri Uredu pravobraniteljice za djecu, uvela je prisutne u temu prezentirajući stanje sigurnosti djece u prometu, te zaključke sa konferencije u listopadu 2023.

Stručni skup vodila je moderirala Irena Vitaz iz DV More.

Nenad Zuber i Zlata Gunc autori priručnika Prometna preventiva od najranije dobi promovirali su treće izdanje priručnika namijenjenog odgojiteljima, stručnim suradnicima i ravnateljima dječjih vrtića.

U ime udruge Sigurna cesta, nakladnika priručnika, prisutnima se obratio Krešimir Ivanković.

Nenad Zuber - predstavljanje priručnika Prometna preventiva od najranije dobi

Nenad Zuber – predstavljanje priručnika Prometna preventiva od najranije dobi

Uslijedila su dva predavanja autorice priručnika Zlate Gunc “Kreiranje programa odgoja i obrazovanja djece za prometnu kulturu i sigurnost u prometu” i “Poticanje roditeljskih kompetencija u okviru prometne preventive”.

Predavanje - Zlata Gunc

Predavanje – Zlata Gunc

Skup je okončan diskusijom i iznošenjem primjera dobre prakse odgojiteljica Mirjam Kukuljan i Irene Vitaz.

Skupu su bili nazočni odgojitelji riječkih vrtića, predstavnici gradova i općina iz PGŽ, te Voditeljica Odsjeka za odgoj obrazovanje i mlade Grada Rijeke, Doma mladih, Autokluba Rijeka, Veleučilišta u Rijeci i Građevinskog fakulteta. Prisutnima su podijeljeni Priručnici pomoću kojih će rad s djecom u dječjim vrtićima na razvoju prometne preventive i prometne kulture biti lakši, učinkovitiji i sustavniji.

Pripremila:
Irena Vitaz
Dječji vrtić More, Podcentar Delfin, Rijeka