Edukacija za stručne djelatnike na temu Sigurnost djece u prometu

Edukacija za stručne djelatnike na temu Sigurnost djece u prometu

Godišnjim planom i programom rada za pedagošku 2017./18. godinu Centra predškolskog odgoja Maestral planirana je edukacija za stručne djelatnike dječjih vrtića na temu Sigurnost djece u prometu. Zbog velikog broja prijavljenih odgajatelja interesna je grupa održana je dva puta i to u veljači i u ožujku 2018.god.

Nakon provedbe edukacije od sudionika smo putem evaluacijskih listića dobili pravu sliku mišljenja i stavova o ovoj temi:
Odgajatelji obiju grupa istakli su da im ponuđeni sadržaji interesne grupe bili zanimljivi, korisni i poticajni. Iznenađeni su statističkim podacima, a iznijeli smo im podatke za Republiku Hrvatsku, te najnovije podatke za Primorsko – goransku županiju i grad Rijeku.

Dio odgajatelja istaknuo je da je duboko uzbuđen, jer o ovoj temi nisu razmišljali na taj način, a smatraju je uvijek aktualnom obzirom da se s djecom često izlazi iz vrtića.
Odgajatelji s višegodišnjim radnim iskustvom izrazili su interes za provedbom edukacije na temu prometa, budući već dugi niz godinama nema kvalitetnih edukacija iz ovog područja te se nadaju promjenama u tom smislu.

Kao i uvijek posebno nas veseli rad s djecom naših skupina. Ovaj put smo pozvali našu prometnu policajku da provjeri jesu li djeca u godini pred polazak u osnovnu školu svladala samostalno prelaženje ceste. Nakon ”terenske” provjere uslijedilo je čestitanje uz prigodni poklon, te zajedničko fotografiranje.

I na kraju, zahvaljujemo Agenciji, Ministarstvu, te ponajviše članovima udruge Sigurna cesta što su svoj entuzijazam i svoja znanja prenijeli i na nas.


Pripremile: Mirjam Kukuljan i Irena Vitaz
Dječji vrtić Rijeka
Rijeka, travanj 2018.