Održana jedanaesta po redu akcija “Sigurno u školu” u Virovitici

Održana jedanaesta po redu akcija “Sigurno u školu” u Virovitici

Mnoštvo djece i njihovih roditelja okupilo se u subotu, 9. rujna 2017., na Trgu dr. Franje Tuđmana u Virovitici, te pokazalo svoju spretnost upravljanja biciklima, romobilima, rolama… Povod je bila edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ koju Autoklub Virovitica i Policijska uprava virovitičko-podravska već tradicionalno provode povodom početka nove školske godine. Ove godine bila je to akcija koja je održana po jedanaesti put u Virovitici.

Cilj akcije je senzibilizirati javnost na velik broj djece u prometu, te pozvati vozače na još veći oprez i poštivanje prometnih znakova, osobito u blizini škola i vrtića te dječjih igrališta. Na oprez i pravilno prevoženje djece u automobilima pozvani su i roditelji kao ključni faktori u prometnom odgoju. Naime, prema statističkim podacima, djeca posljednjih godina češće stradavaju kao putnici u automobilu.

Na osunčanom poligonu okupilo se tridesetak malih natjecatelja koji su sve do početka natjecanja uvježbavali spretnost vožnje svojim biciklima, rolama i romobilima na postavljenim stazama. Svi natjecatelji od 3 do 8 godina su bili opremljeni kao pravi biciklisti, sa kacigama i reflektirajućim naramenicama. Pobjednika ovog natjecanja nije bilo jer su svi natjecatelji stazu odvozili sigurno i spretno, pa su svim natjecateljima uručene slatke nagrade i promotivni materijal.

Tajnik Autokluba Virovitica tom prigodom istaknuo je da se djeca na ovaj način educiraju kako pravilno voziti na svojim biciklima, triciklima i romobilima, poštujući pritom prometne propise i pravila obraćajući pozornost na ostale sudionike u prometu. Djelatnici Policijske uprave virovitičko-podravske naglasili su kako se slične akcije provode i tijekom godine kada djelatnici policije i auto škole obilaze vrtiće i škole te dijele djeci edukativne slikovnice i poznate žute kape.

Pripremile:
Odgojiteljice Sandra Moslavac i Kristina Arnold
članice tima za prometnu preventivu u dječjim vrtićima virovitičko-podravske županiju

IZVOR: www.icv.hr