Siguran prijevoz djece u vozilima

Siguran prijevoz djece u vozilima

U sklopu preventivne akcije “Siguran prijevoz djece u vozilima”, 13. i 15. rujna 2017. a u sklopu preventivne akcije “Siguran prijevoz djece u vozilima” policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke održale su edukativna predavanja djeci u obrtu za čuvanje djece “Mali anđeli” u Starigradu i dječjem vrtiću “Zraka sunca” u Križevcima.

Tom prilikom djeci starosti od dvije do šest godina ukazalo se na sigurno sudjelovanje u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikala (kretanje nogostupom, prelazak preko ceste, korištenje zaštitne kacige i dr.). Svim prisutnima uručene su naljepnice “Dijete u autu” izrađene od strane Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko- križevačke županije.

U sklopu preventivne akcije “Siguran prijevoz djece u vozilima” djeca su učila kako se na siguran način mogu prevoziti u vozilima, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas i koje opasnosti vrebaju ako se na pravilan način autosjedalica i sigurnosni pojas ne koriste. Na demo-sjedalu i autosjedalici grupe I i II tvrtke BeSafe isprobali su kako se djeca ne smiju i kako se trebaju pravilno prevoziti u vozilima.

Odgojiteljicama i djeci uručene su naljepnice “Dijete u autu” i brošure udruge
“Autosjedalica, uvijek i bez iznimke”. U rečenim aktivnostima sudjelovalo je više od
60-ero djece.

 

Pripremila:
Ivanka Vusić
policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke