Uspješna inicijativa za postavljanje zaštitne ograde

Uspješna inicijativa za postavljanje zaštitne ograde

virovitica_inicijativa_za_ogradu-2Županijski tim za prometnu preventivu uputio je Gradu Virovitici prijedlog za postavljanje zaštitne ograde na nogostup u Pejačevićevoj ulici (ulaz iz Masarykove).

U blizini se nalazi Dječji vrtić CVRČAK te djeca svakodnevno tim dijelom Pejačevićeve ulice odlaze u šetnje i posjete. Iako je u tom dijelu postavljen znak za ograničenje brzine, odgajatelji su često svjedoci da automobili po kolniku voze većom brzinom. Također, dječje reakcije i ponašanja su često nepredvidiva te djeca nisu svjesna neposredne blizine kolnika i automobila. Svakodnevno istim putem dio školske djece odlazi u obližnju Osnovnu školu Vladimira Nazora te bi postavljena barijera između kolnika i nogostupa i njima bila dodatna zaštita i sigurnost.

Gradonačelnik i njegove službe također su uočili problem i zajedničkim snagama kreće se u pronalaženje najboljega rješenja kako bi najmlađi stanovnici Virovitice bili dodatno zaštićeni. Odgajatelji će nastaviti razvijati prometnu kulturu kod djece i dodatno se pobrinuti kroz različite akcije i aktivnosti pripremiti djecu da svakodnevno budu odgovorni sudionici u prometu.

Županijski tim za prometnu preventivu u dječjim vrtićima,
odgajateljice Sandra Moslavac i Ruža Vedrinski