Održan stručni skup za odgojiteljice u dječjim vrtićima s područja Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije

Održan stručni skup za odgojiteljice u dječjim vrtićima s područja Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije

Za gotovo šezdesetak odgojiteljica iz dječjih vrtića održan je u prostoru Veleučilišta u Bjelovaru stručni skup pod nazivom Prometna preventiva u predškolskim ustanovama – iskustva i izazovi, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Udruge Sigurna cesta PPM. Domaćin skupa bio je Dječji vrtić Bjelovar.

Želja je bila sudionicama predstaviti i osvijestiti izazove današnjice s kojima se susreću odgojitelji u svom radu s djecom rane i predškolske dobi na prometnoj preventivi i kulturi te sigurnom i odgovornom ponašanju u prometu, i kako ih uspješno svladati.

Na samome početku prisutnima su se obratili: zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Valna Bastijančić Erjavec, savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje Darija Drviš, ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš, voditelj Službe policije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Dražen Prapotnik te stručna savjetnica Službe za predškolski i obrazovanje pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tijana Vidović.

 

Nakon uvodnog izlaganja: „Kompetencijski okvir za planiranje ciljeva, poticaja i očekivanih ishoda učenja te procjenu postignuća djece u području odgoja i obrazovanja za prometnu kulturu i sigurnost djece u prometu“, Tijane Vidović, prof., više stručne savjetnice MZO i Zlate Gunc, dipl.ped., str. suradnice savjetnice u DV I. B. Mažuranić, Zagreb, pokazana su iskustva iz prakse timova Bjelovarsko-bilogorske županije (Zlata Jovančević, odgojitelj mentor i Snježana Krmpotić, odgojitelj, DV Bjelovar, Bjelovar) i tima Koprivničko-križevačke županije (Martina Jug, odgojitelj i Ines Arko, odgojitelj DV Tratinčica, Koprivnica).