Održan stručni skup za odgojiteljice u dječjim vrtićima s područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije

Održan stručni skup za odgojiteljice u dječjim vrtićima s područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije

Diseminacijski stručni skup Stručni skup organiziran u sinergiji Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja i Udruge Sigurna cesta na temu „Prometna preventiva u predškolskim ustanovama – iskustva i izazovi“ održan je 14. studenoga 2018. godine u Dječjem vrtiću Radost u Novskoj. Skup je bio namijenjen odgojiteljima i stručnim suradnicima Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije. U radu navedenog skupa sudjelovalo je 40-tak odgojitelja i stručnih suradnika iz dječjih vrtića Sunje, Siska, Popovače, Zaprešića, Novske, Kutine, Ljipovljana, Zagreba i Novske.

Kao dobri domaćini,uvaženi skup su pozdravili gradonačelnik Grada Novske, gospodin Marin Piletić i ravnateljica Dječjeg vrtića Radost u Novskoj, gospođa Ljerka Vidaković.

Uvodno izlaganje na temu „Zakonsko uporište i provedba prometnog odgoja i obrazovanja s djecom rane i predškolske dobi“ održala je Tijana Vidović, viša stručna savjetnica u Službi za rani i predškolski odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

U nastavku je uslijedila tema: „Kako izraditi vrtićki program razvoja prometne kulture i sigurnosti djece u prometu?“ koji su u suradnji izložile Zlata Gunc, dipl. pedagog,  stručna suradnica-savjetnica Dječjeg vrtića Ivane Brlić Mažuranić u Zagrebu i Tijana Vidović.

Važno je istaknuti kako su odgojiteljice Jadranka Grgošić i Renata Jurić, kao članice županijskog tima za prometnu preventivu, prikazale iskustva iz Dječjeg vrtića Radost u Novskoj.  Zdravstvena voditeljica Vrtića, gospođa Eleonora Ždralović dala jedan novi pogled na povezivanje održivog razvoja i prometne preventive.

Voditeljica stručnog skupa, viša savjetnica iz Agencije za odgoj i obrazovanje, gospođa Darija Drviš, istaknula je važnost daljnjeg organiziranja stručnih skupova s navedenom temom i s ciljem provedbe prometne preventive u svim dječjim vrtićima u RH.