Edukativno kreativna radionica u Gradskoj knjižnici u Đurđevcu

Edukativno kreativna radionica u  Gradskoj knjižnici u Đurđevcu

Da se o prometu može učiti i na drugačiji, kreativan način dokazuje održana edukacija i radionica u Gradskoj knjižnici u Đurđevcu. Naime, dana 24. listopada 2018.g. policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU koprivničko-križevačke u suradnji s udrugom „A je to“ iz Đurđevca održala je edukativno kreativnu radionicu u Gradskoj knjižnici u Đurđevcu u sklopu Mjeseca hrvatske knjige.

Tijekom edukativnog predavanja učenici 4.a razreda Osnovne škole G. Karlovčana iz Đurđevca učili su o prometu. Naučili su čemu služi obilježeni pješački prijelaz, kako na siguran način preći preko željezničke pruge, kako upravljati biciklom bez neželjenih posljedica, čemu služi zaštitna kaciga, zbog čega je opasno koristiti mobitel u prometu, te kako na pravilan način koristiti sigurnosni pojas u automobilu.

Tijekom radionice svaki učenik izrađivao je jednu stranicu kreativne slikovnice na temu pravilnog ponašanja u prometu s porukama za sudionike u prometa. Slikovnica će biti izložena na dječjem odjelu Gradske knjižnice.

Evo nekih poruka koje su učenici uputili vozačima:

  • “Poštujte znakove ili ste u velikoj opasnosti”
  • “Vozači, ne koristite mobitele dok vozite”
  • “Poštujte naše znakove zbog vlastite sigurnosti”
  • “Uspori kad prilaziš semaforu”

“Dragi ljudi! Nemojte prelaziti cestu dok je crveno i poštujte prometne propise”

Pripremila: Ivanka Vusić, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke