Predstavnici naše Udruge na ovogodišnjem PIN Talk-u u Zagrebu

Predstavnici naše Udruge na ovogodišnjem PIN Talk-u u Zagrebu

Međunarodni stručni skup pod nazivom PIN Talk ove je godine održan je u Hrvatskoj
1. prosinca 2017. u amfiteatru Ravnateljstva policije u Zagrebu. Ovogodišnji stručni skup visoke razine o sigurnosti cestovnog prometa bio je na temu: POVEĆANJE SIGURNOSTI BICIKLISTA I MLADIH SUDIONIKA U PROMETU.

Skup je  organiziralo Europsko vijeće za sigurnost prometa (ETSC – European Transport Safety Council) u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture iz Hrvatske. Tijekom skupa su održana dva Okrugla stola. Prvi pod nazivom „Kako povećati sigurnost mladih sudionika u Hrvatskoj? Što se može naučiti iz austrijskog primjera“ i drugi pod nazivom „Kako povećati sigurnost biciklista u Hrvatskoj? Što se može naučiti iz nizozemskog iskustva?“, Stručnjaci iz tih zemalja prenijeli su svoja iskustva o različitim mjerama, načinima i strategijama, a  kojima je cilj smanjiti broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači i biciklisti.

Sudionici PIN Talk-a Predsjednik Udruge Sigurna cesta, Krešimir Ivanković i član upravnog odbora Udruge, Nenad Zuber

Pored austrijskih i nizozemskih stručnjaka, na Okruglim stolovima sudjelovali su, osim predstavnika naše Udruge Sigurna cesta i domaći stručnjaci iz područja sigurnosti u cestovnom prometu (Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Grada Zagreba, Fakulteta prometnih znanosti iz Zagreba, Hrvatskog autokluba, Udruge Sigurno u prometu, Autokluba Siget i drugi).