Edukacija o autosjedalicama

Edukacija o autosjedalicama

Predstavnici Udruge Sigurna cesta sudjelovali su na BeSafe edukaciji o autosjedalicama  koja je održana u Zlatnoj dvorani Galerije Nove u Jankomiru u Zagrebu.

Edukacija je bila namijenjena prodajnom osoblju trgovina koje prodaju  autosjedalice, partnerima BeSafe-a, te novinerima i bloggerima/cama. Na edukaciji se govorilo o sigurnosti djece u prometu, o korištenju autosjedalica, a poseban naglasak stavljen je na zakonske odredbe, nove regulative i na savjete roditeljima o korištenju autosjedalica.

Predavanja o skandinavskoj sigurnosti, iskustvima drugih zemalja u zaštiti djece – putnika u vozilima, o testiranjima autosjedalica te o novim regulativama koje vrijede za autosjedalice, održao je predstavnik BeSafe-a iz Norveške: Martin Moe. U izlaganju su pokazani trendovi europskog tržišta autosjedalica i nova regulativa koja je tek nedavno stupila na snagu i još je nepoznata kod nas, a vezana je za i-Size i i-Size faza 2 (koja se primjenjuje za djecu višu od 104 cm). S obzirom na to da su kolege iz BeSafe-a inicirali i zatim sudjelovali u izradi i-Size regulative, predavanje je bilo vrlo zanimljivo.

Prezentacija je obuhvatila i novi inventivan proizvod BeSafe Fix Flex, prvu sjedalicu odobrenu sukladno i-Size fazi 2 koja je ujedno i dobitnik nagrade za inovativnost K&J Innovation Award za 2017. godinu.

U sklopu edukacije održano je predavanje Ivanke Vusić, službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke, o iskustvima i dobroj praksi u korištenju autosjedalica, pod nazivom:  „Siguran prijevoz djece u vozilima“.

Posebno treba istaknuti kako je BeSafe – Skandinavska sigurnost, novi projektni partner Udruge Sigurna cesta – prometna preventiva mladih!