Edukacija o korištenju dječjih autosjedalica i sigurnosnog pojasa

Edukacije i radionice u prosincu održane su u dječjim vrtićima: „Kalnički jaglac“ u Kalniku i „Lastavica“ u Peterancu, Gradskoj knjižnici u Đurđevcu i Narodnoj knjižnici u Virju.

Najmlađe sudionike prometa podsjetili smokako se na siguran način treba prevoziti u vozilima roditelja, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas. U edukaciji smo koristili slikovnicu „Neobična želja“ koju je izdala udruga RODA – Roditelji u akciji, a napisala policijska službenica PU koprivničko-križevačke Ivanka Vusić. U slikovnici je na djeci prihvatljiv način pokazano kako i zašto se treba vezati u automobilu, pa čak i da se Djed Mraz mora vezati sigurnosnim pojasom dok djeci vozi darove.

Nakon edukacije, djeca su pokazala svoju kreativnost u izradi božićnih čestitki, te su prigodno nagrađena preventivnim materijalom Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i udruge RODA.

Pripremila: Ivanka Vusić, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke