Edukacija u DV  Pčelica, Molve, DV Tratinčica, Koprivnica i DV Križevci

Edukacija u DV  Pčelica, Molve, DV Tratinčica, Koprivnica i DV Križevci

Tijekom rujna policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU koprivničko-križevačke održala je niz edukativnih predavanja u sklopu provedbe preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“.

Edukacija je održana: 18. rujna 2018. u DV Pčelica, Molve, 19. rujna 2018. u DV Tratinčica, Koprivnica te 20. i 21. rujna 2018. u DV Križevci.

Tijekom edukacije u spomenutim dječjim vrtićima djeca starosti od tri do šest godina  upozorena su na opasnosti koje prijete dok sudjeluju u prometu kao pješaci ili vozači bicikala. Naučili su kako se sigurno kretati nogostupom, kako prelaziti cestu  te zašto je dobro koristiti zaštitnu kacigu dok voze bicikl.

U sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ djeca su naučila koji je za njih najsigurniji način vožnje u automobilima roditelja, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas i koje ih opasnosti vrebaju ako se autosjedalica i sigurnosni pojas ne koriste na pravilan način. Na demo-sjedalu i autosjedalici grupe I i II tvrtke BeSafe, djeca su se uvjerila kako se trebaju pravilno smjestiti u vozilima. Zorno im je pokazano što je pogrešno i kako se ne smiju prevoziti u automobilima.

Odgojiteljicama i djeci uručene su naljepnice „Dijete u autu“ izrađene u suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama koprivničko-križevačke županije, brošure udruge RODA „Autosjedalica, uvijek i bez iznimke“ i Unicefov letak „Zaštitimo djecu“. U edukacijama je sudjelovalo 230 djece iz 12 skupina, te 20 odgojiteljica.

Pripremila: Ivanka Vusić, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke