Edukacija u udruzi “A je to”

Edukacija u udruzi “A je to”

Održana edukacija u udruzi „A je to“ u Đurđevcu, u petak 07.09.2018., a koja se odnosila na sudjelovanje i stradavanje djece u prometu.

Tijekom edukacije skrenuta je pozornost na stradavanje djece u prometu. Nazočni su upoznati s propisima za sigurno kretanje i prometovanje pješaka i biciklista, kao i načinom kretanja u zonama škola i vrtića. Poseban naglasak je bio na prijevoz djece u vozilima u sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“. Na autosjedalicama tvrtke BeSafe (0+, I i demo-sjedalu) pokazano je kako ih pravilno smjestiti u vozilo te koje su najčešće pogreške kod postavljanja dječjih sjedalica u automobil, kao i pravilno vezivanje djece sigurnosnim pojasom u autosjedalici.

Osim spomenutih tema, prisutne se podsjetilo na obvezu poštivanja prometnih propisa koji se odnose na ograničenje brzine, na pravila propuštanja vozila na raskrižjima, nekorištenje mobitela u vožnji, korištenje zaštitne kacige i zabranu vožnje pod utjecajem alkohola.

Svim prisutnima uručeni su materijali za sigurno sudjelovanje u prometu, kao i letci sa savjetima o korištenju autosjedalica i sigurnijem sudjelovanju u prometu povodom početka školske godine.

Pripremila: Ivanka Vusić, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke
Đurđevac, 7. rujna 2018.