SIGURNO U ŠKOLU

SIGURNO U ŠKOLU

Mali vozači i vozačice bicikala i rola iskušali su se u vožnji spretnosti na parkiralištu Zagrebačke banke, na Trgu Franje Tuđmana u Virovitici. Riječ je o akciji „Sigurno u školu“, koju su po 12. put organizirali Autoklub Virovitica i Policijska uprava virovitičko – podravska, a u povodu početka nove školske godine.

Djeca predškolske dobi i školarci pokazali su odraslima kako vješto voze, izbjegavajući čunjeve, da znaju kočiti, usporiti i  gledati oko sebe i da imaju osnovne vještine u vožnji koje im jamče sigurnost u prometu.

Male vozače i vozačice, te organizatore akcije pozdravila je zamjenica virovitičkog gradonačelnika. Svim pješacima, biciklistima i vozačima poželjela je siguran put do škole, te pozvala sve sudionike u prometu da posebnu pažnju usmjere na prvašiće.

Uz vožnju spretnosti, nije nedostajalo ni zabave, pjesme i plesa. Za zabavni dio pobrinule su se Virovitičke mažoretkinje, Karate klub Virovitica i Glazbena škola Jan Vlašimsky. Svim natjecateljima organizatori su poklonili ruksak s promotivno-edukativnim materijalima
HAK-a i MUP-a.

Pripremila: odgojiteljica Sandra Moslavac, Tim za prometnu preventivu u vrtićima VPŽ
Virovitica: rujna 2018.

IZVOR: www.icv.hr